Рецепт тижня. Ароматна картопля по-французьки

Листопад 21, 2015, 17:19 | (0) | Прості рецепти на щодень
120119-Kartoplia-Zapechena-v-Folzi-03

Любите смачно й ситно поїсти,  при цьому не затрачаючи багато цінного часу? Тоді цей рецепт саме для вас. Він підходить для романтичної вечері, прийому гостей і просто, щоб «побалувати» смачненьким  своїх рідних.  Отож, беремося до приготування.

Для двох порцій  вам знадобляться:

 5 великих картоплин; 150 г копченої ковбаси (можна взяти шинку); 1 середня морквина; 1 цибулина; 50 г масла; сіль та мелений перець до смаку.

Спосіб приготування.

Почищену  картоплю і цибулю, а також копчену ковбасу  наріжте соломкою. На великій тертці натріть моркву.  Згодом  перемішайте усі ці складники у каструлі, посоливши та поперчивши їх.  Оскільки дуже люблю різноманітні спеції, то  додаю до страви базилік ( на кінчику ножа) і частинку лаврового листу,  адже вони надають особливого аромату та смаку.  Візьміть два більші за розміром куски фольги, у центр  якої покладіть масло та інші інгредієнти,  відтак загорніть  її боки вгору, щоб сформувався своєрідний «мішечок». Легко змастіть олією деко,  поставте туди  ваші «мішечки» і відправте  у розігріту на 150 град. С духовку.  Випікайте   приблизно 25-30 хвилин.

Подача.

Розгорніть верхні краї фольги  і покладіть «мішечки» на красиву тарілку, прикрасивши страву зеленню. Рекомендую подавати її з овочевим салатом, заправленим соняшниковою або оливковою олією.  

Оксана, м.Рогатин.

 

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>