Що приготувати до 8 Березня

Березень 7, 2016, 00:42 | (0) | новини Прості рецепти на щодень

У це свято жінки чекають від чоловіків особливої турботи і уваги. Здивуйте свою прекрасну половинку або гостей, приготувавши смачні і оригінально прикрашені салати.

Салат зі зеленню «Весна»

Prazdnichnij_salat_s_vetchinoj_i_ovoshami_Vesennij_buket
Інгредієнти для приготування:
  • капуста (білокачанна) - 300 г,
  • огірок - 1 шт.,
  • шинка - 100 г,
  • яйця - 1-2 шт.,
  • зелень (зелена цибуля, петрушка) і морква для прикраси
  • сік 0,5 лимона,
  • оливкова олія для заправки,
  • цукор, сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • майонез для оформлення.
Приготування:
тонко нашаткувати капусту. Шинку порізати кубиками. Очистити огірок і поріжте, шкурку залишити для прикраси салату. Яйця порізати кубиками. Всі інгредієнти викласти на тарілку.
Приготувати заправку. Вичавити сік лимона, додайте цукор, перець, сіль і оливкову олію, перемішайте. Оформити салат. Відрізати білу частину зеленої цибулі, злегка надрізати зверху і вставити в середину салату. З шкурки огірка вирізати листочки. Посипати салат дрібно нарізаною морквою і зеленню. У центр салату викласти трохи майонезу.

 «Весняний букет»

Салат до 8 березня «Весняний букет»

Інгредієнти:
  • 1 банка консервованої горбуші;
  • 300 г рису;
  • 1 морквина;
  • 1 огірок;
  • майонез.
Для прикрашання:
  • 4 варених яйця;
  • сік 1 маленького буряка;
  • кріп або петрушка.

Приготування:

рис відварюємо у злегка підсоленій воді. Сиру морквину натираємо на крупній тертці і обсмажуємо в олії на сковороді. Рибу розминаємо виделкою. Огірок дрібно нарізаємо. Листя салату можна порвати руками або нарізати.Всі інгредієнти викладаємо шарами: листя салату, рис, горбуша, морква та огірок. Кожен шар перемазуємо майонезом.

Для прикрашання салату відокремимо білки яєць від жовтків і окремо натремо їх на крупній тертці.Буряк натираємо на дрібній тертці і віджимаємо сік. Цим соком фарбуємо третину білків в бузковий колір.Тепер починаємо прикрашати салат: центр викладемо жовтком, а контур — білком.Вистилаємо зелень у вигляді букетика. А з останків різнобарвного білка формуємо квіти бузку.

Перед подаванням на стіл охолодіть салат у холодильнику.

 «Вітальна вісімка»

Салат до 8 березня «Вітальна вісімка»

Інгредієнти:
  • 200 г філе курки;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 100 г сиру;
  • 100 г сирокопченої ковбаси;
  • 2 картоплини;
  • 3 яйця;
  • кріп.

Приготування:

відварюємо філе в підсоленій воді, охолоджуємо. Відварюємо картоплю і яйця.

Всі продукти нарізаємо кубиками, перемішуємо з майонезом, солимо і перчимо за смаком.

Беремо велике кругле блюдо і ставимо на нього дві склянки (з меншим і більшим діаметром). Навколо склянок викладаємо салат у формі вісімки.

Верхній шар посипаємо кукурудзою і прикрашаємо гілочками кропу. Прибираємо склянки — «Святкова вісімка» готова.

Солодкий фруктовий салат

Солодкий фруктовий салат до 8 березня

Інгредієнти:
  • 2 апельсини;
  • 2 банани;
  • 2 ківі;
  • виноград (кількість за бажанням);
  • гранатові зерна (кількість за бажанням);
  • лимонний сік;
  • мед.

Приготування:

усі фрукти миємо. Очищуємо апельсини, банани, гранат і ківі від шкірки. Апельсини розбираємо на часточки і нарізаємо крупними шматочками. Банани нарізаємо кружечками, ківі — шматочками, виноград — половинками.

Висипаємо фрукти в салатницю, вичавлюємо туди ж сік 1/4 лимона і заправляємо медом за смаком. Усе ретельно перемішуємо. Для прикрашання посипаємо салат зверху гранатовими зернами.Фруктовий салат подається на стіл відразу після приготування.

Салат д«Веселка»

Салат до 8 Березня «Веселка»

Інгредієнти:
  • 2 солодких червоних перця;
  • 1 солодкий жовтий перець;
  • 1 пучок листя салату;
  • 1 цибулина;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 200 г консервованої червоної квасолі;
  • 5 ст.л. соєвого соусу;
  • 3 ст.л. виноградного оцту.

Приготування:

Спочатку зробимо маринад для цибулі, для цього добре перемішуємо виноградний оцет і соєвий соус. Очищаємо і нарізаємо кубиками цибулю, заливаємо маринадом. З перцю видаляємо насіння і нарізаємо його соломкою. Листя салату рвемо руками. Додаємо кукурудзу і промиту квасолю.

Заправляємо все олією, додаємо спеції за смаком, перемішуємо.Салат готовий, відразу подаємо його на стіл.

 «Смачний букет»

Салат до 8 березня «Смачний букет»

Інгредієнти:
  • 20 помідорів черрі;
  • 10 кружечків салямі;
  • 8 скибочок шинки;
  • 7 скибочок сиру;
  • 3 пучки салату;
  • 1 огірок;
  • 1 цибуля порей;
  • 1 велика редиска.

Приготування:

Листя салату промиваємо і просушуємо паперовим рушником.Цибулю порей промиваємо та нарізаємо на смужки під кутом з двох сторін. Пов'язуємо листя салату і порей в тугий пучок. Викладаємо на велике блюдо.Огірок нарізаємо довгими брусочками, перев'язуємо пореєм і вкладаємо в підставку букета.

Помідори насаджуємо на шпажки і вставляємо в салат.З редиски вирізаємо квіточки, які також насаджуємо на шпажки і додаємо в букет.Скибочки шинки, салямі та сиру скручуємо у трояндочки і вставляємо в салат. «Смачний букет» можна подавати на стіл!

Смачного!

Джерело:epochtimes.com.ua, patelnya.com.ua.

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>