ТРИ КОРИСНІ САЛАТИ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ СХУДНУТИ

Січень 29, 2016, 00:05 | (0) | новини Прості рецепти на щодень

Ці зимові салати урізноманітнять ваше меню і допоможуть схуднути після новорічно-різдвяних свят.Зимові салати допоможуть вам повернутися в форму після святкових переїдань.

f1_a96a8
Цитрусовий салат з куркою
Інгредієнти Для салату:
  • 1 куряча грудка, нарізана кубиками;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 1 ½ чашки дрібно нарізаної білокачанної капусти;
  • 1 чашка дрібно нарізаної червонокачанної капусти;
  • 1 чашка моркви, нарізаної тонкими смужками;
  • ½ чашки дрібно нарізаного дайкона;
  • ¼ чашки подрібненої зеленої цибулі;
  • ¼ чашки кінзи;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • ½ лайма, нарізаного часточками.
Для заправки:
  • 1 столова ложка свіжого соку лайма;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 1 столова ложка рибного соусу;
  • 1 чайна ложка рисового оцту;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • ½ чайної ложки оливкової олії;
  • 2 подрібнених зубчики часнику;
  • ½ гострого перчика.
Приготування Ріжете курячу грудку кубиками, соліть, перчите, обтираєте подрібненим часником і залишаєте трохи постояти при кімнатній температурі. Розігріваєте сковороду, додаєте туди оливкову олію і смажите курку до золотистої скоринки. Якщо вас не влаштовує смажена грудка, можете її відварити. Готову грудку змочіть соком лайма і залишаєте остигати. Змішуєте нарізану капусту, цибулю, дайкон, морква і кинзу у великій мисці. Потім змішуєте всі інгредієнти для салатної заправки і збиваєте блендером до однорідності. Додаєте до салату смажену курячу грудку і заправку, добре все перемішуєте та подаєте на стіл.  
салати
Салат з капусти, яблук, горіхів і родзинок
Інгредієнти Для салату:
  • ½ качана савойської капусти;
  • ½ качана червоної капусти;
  • 1 велике яблуко;
  • ¼ червоної цибулини;
  • ½ чашки волоських горіхів;
  • ½ чашки родзинок.
Для заправки:
  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • ⅛ чайної ложки кайенского перцю;
  • ⅓ чашки знежиреного йогурту;
  • 2 чайні ложки сиропу агави або нейтрального меду;
  • сіль за смаком.
Приготування Тонко нарізаєте капусту і цибулю, яблука нарізати соломкою, подрібнюєте горіхи, замочуєте в окропі родзинки. Змішуєте всі інгредієнти для салату і залишаєте в мисці. В окремій піалі змішуєте всі інгредієнти для заправки до однорідного соусу, додаєте до салату, добре все перемішуєте і подаєте на стіл.  
салати
Салат з буряком і сиром
Інгредієнти Для салату:
  • 4 середні буряка;
  • ⅓ чашки волоських горіхів;
  • 3 столові ложки меду;
  • 300 г салатного міксу;
  • 60 г м’якого козиного сиру.
Для заправки:
  • ½ чашки апельсинового фрешу;
  • ¼ чашки бальзамічного оцту;
  • ½ чашки оливкової олії.
Приготування/

Відварюєте буряк, очищуєте, залишаєте охолодитися, а потім нарізаєте тонкими кружечками. Грієте сковороду і підсушує на ній горіхи. Через хвилину додаєте туди мед та енергійно помішує, щоб горіхи повністю вкрилися медом. Знімаєте сковороду з вогню і даєте горіхам трохи охолонути. В окремій мисці змішуєте бальзамічний оцет з апельсиновим соком і оливковою олією, добре все перемішуєте. Салат не подається в загальній мисці. Перед подачею поділяєте салатний мікс, буряк, горіхи і козиний сир на потрібну кількість порцій. Викладаєте на тарілку спочатку подушку з салату, потім буряк, горіхи та козиний сир. Поливаєте зверху заправкою і подаєте на стіл.

 
Джерело: tvoemisto

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>