Рецепт тижня. Чашка шоколадного натхнення

Листопад 20, 2017, 10:35 | (0) | новини
Проведені у Гарвардському університеті дослідження довели, що, випиваючи у день всього дві чашки гарячого шоколаду, можна поліпшити пам'ять та розумові здібності, і навіть покращити свій настрій. Користь гарячого шоколаду відома ще й через антиоксиданти, які запобігають розвитку онкології, хвороб серця, знижують вікову дегенерацію шкіри, сповільнюють старіння. Крім того, у ньому містяться кофеїн і теобромін, що підвищують працездатність, стимулюють до творчої роботи.Отож, дорогі читачі, вчимося готувати цю чашку шоколадного свята у домашніх умовах.
 

Простий гарячий шоколад

 
На дві порції вам потрібно: темний шоколад – 50 г, молоко – 500 мл, вершки – 50 г, ванілін – на кінчику ножа, цукор за смаком.
Як готувати. Налийте молоко в каструльку і поставте нагріватися. Відразу ж додайте ванілін і цукор. Помішуючи, доведіть до кипіння і всипте натертий на крупній тертці шоколад. Зніміть з вогню і добре розмішайте (а краще – збийте), щоб шоколад повністю зміг розчинитися.
Розлийте приготований напій в чашки, додайте збиті вершки і посипте залишками натертого шоколаду.
 

Гарячий шоколад по-чилійськи

 
Якщо в гарячий шоколад додати трохи червоного перцю й кориці, вийде чудовий протизастудний напій, який підтримає імунітет в холодний час року.
Інгредієнти: молоко – 1 л, шоколад – 100 м, вершки – 100 м, перець червоний – половину чайної ложки, цукор за смаком.
Приготування. Розігрійте в каструльці молоко. Шоколад подрібніть у крихту і додайте в нагріте молоко, розмішайте. Налийте напій в чашки, покладіть збиті вершки, посипте зверху червоним перцем.
 

Гарячий шоколад з мигдалем

 
Інгредієнти: шоколад – 60 г, молоко – 2,5 склянки, кава (розчинна) – 1 столова ложка, лікер «Амаретто» – 80 мл, вершки – півсклянки, мигдаль (смажений, подрібнений) – щіпку (для прикраси).
Як готуємо. Молоко налийте в посуд і поставте нагріватися, шоколад подрібніть на тертці і покладіть у молоко. Нагрівайте на невеликому вогні, збиваючи вінчиком, до кипіння.
Відтак додайте лікер і каву. Добре розмішайте. Відразу ж розлийте по чашках. Прикрасьте вершками і мигдалем.
 

Банановий гарячий шоколад

Додавання бананів додасть напою м'який смак.
Беремо: шоколад – 100 м, банани – 2 шт., молоко – 900 мл., кориця мелена – 1 чайна ложка.
Приготування напою. У каструлю влийте молоко і поставте нагріватися. Банани очистіть та поріжте кружечками, додайте в молоко. Плитку шоколаду поламайте на дрібні шматочки і всипте в молоко з бананами. Доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи. Перелий суміш в блендер і збийте до виникнення піни.
Розлийте отриманий напій у великі келихи і прикрасьте його кружечками банана та корицею.
 

Гарячий кремовий шоколад

 
Потрібно взяти: какао (порошок), вершки, цукор – півсклянки, молоко – 4 склянки, ваніль, сіль – пів чайної ложки.
Приготування. У каструлю всипте какао, цукор і сіль. Помішуючи, додайте трохи гарячої води до повного розчинення інгредієнтів, а відтак – молоко. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню та додайте ванілін.
Розлийте у глиняні чашки і додайте вершків. Буде чудово, якщо в кожну кружку зверху кинути кубики зефіру. Можна додати холодного морозива, шоколадної крихти, горіхів. З шоколадним напоєм добре поєднуються ром, коньяк, лікер, сухофрукти, кориця, кардамон. Кожен з них зробить ваш напій унікальним.
 
Секрети смачного шоколаду:
• Подавайте напій гарячим.
• При подачі на стіл покладіть в чашки зефір або збиті вершки: це красиво і смачно.
• Бажано додавати в рецепт крохмаль. Без нього напій буде нагадувати просте какао.
• Готову суміш доводьте до кипіння, але кип'ятити не потрібно. Смак буде іншим.
• Додавайте трохи ваніліну. Це забезпечить чудовий аромат вашому напою, а щоб він став більш ніжним, перед подачею збийте його віночком.

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>