Рецепт тижня. Різдвяний кекс

Січень 3, 2016, 20:18 | (0) | Прості рецепти на щодень
Keks_na_Rojdestvo_800
 Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, цей різдвяний кекс дуже простий у приготуванні. Але найкращого смаку він набуває через кілька днів після випічки, тому варто поклопотатися заздалегідь. Вам знадобляться200 г вершкового масла, 200 г цукру, 4 яйця,  250 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 150 г мигдалю, 150 г світлих родзинок, 150г темних родзинок, 100 г лимонних і апельсинових цукатів, 100 г зацукрованої вишні, 50 мл рому або коньяку.

Спосіб приготування.

Цукати поріжте невеликими кубиками . Вишню, родзинки і цукати залийте ромом або коньяком на 2.00 год. або більше. Час від часу струшуйте.

Щоб очистити від шкірки мигдаль,  залийте його окропом на кілька хвилин, воду злийте і повторіть це ще раз. Полежавши трохи в гарячій воді, при незначній вашій допомозі мигдаль "вистрибне" із свого панцира. Дайте йому просохнути, відтак 50 г подрібніть у крихту.

Памятайте: всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури.

Збийте масло з цукром до розчинення в крем. Додайте по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи до однорідного стану. Всипте борошно з розпушувачем, мелений мигдаль.

Сухофрукти вмочіть з усіх сторін  борошно. Змішайте вручну тісто і сухофрукти. Форму змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть в неї тісто. Розрівняйте його поверхню і прикрасьте цілим мигдалем.

Духовку розігрійте до 170 ° С. Поставте туди  кекс  і випікайте годину або трохи більше доки не приготується.

Залишіть кекс, щоб він  охолонув,   загорніть у плівку, потім у фольгу і приберіть кудись на кілька днів.

Кекс виходить дуже ошатний, солодкий. Він однозначно може стати прикрасою різдвяного столу.

Приємного апетиту.

gotuemo.com
   

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>