Рецепт тижня. П'ять пісних смаколиків

Листопад 29, 2015, 02:02 | (0) | Прості рецепти на щодень
images (2)

Розпочався різдвяний піст, отож пропонуємо опільським ґаздиням п'ять смачних, до того ж   пісних, секретів, котрі  допоможуть їм здивувати свої родини. 

Олів’є з хитростями

Інгредієнти: білі мариновані гриби - 200 г; картопля - 2-3 шт.; морква - 2 шт.; квашені огірки 2-3 шт.; зелений консервований горошок - 80 г; пісний майонез, сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування. Картоплю й моркву зварити в “мундирах”, почистити і порізати її та огірки дрібними кубиками, а гриби - невеликими шматочками. Змішати всі інгредієнти і  подрібнену зелень, посолити, поперчити та заправити пісним майонезом. Подавати, прикрасивши гілочками петрушки та кропу.

P.S. Консервований горошок можна замінити вареним стручковим горошком, а білі гриби – будь-якими іншими маринованими. Також особливого смаку додають свіжий болгарський перець і ріпчаста цибуля.

Нагадування про літо

Інгредієнти: морська капуста - 300 г; помідор -1 шт.; варені яйця - 4 шт.; цибуля -1 шт.; оцет -1 ст. ложка; цукор - 1/2 ч. ложки; сіль, перець,  пісний майонез.

Готуємо так: яйця, помідори та цибулю порізати соломкою. Цибулю залити оцтом, посипати цукром і сіллю, дати замаринуватися 10 хв. Усі інгредієнти покласти в салатницю, додати морську капусту і заправити майонезом.

Лісова знахідка

Інгредієнти: гриби – 300 г; картопля – 2-3 шт.;  морква – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.;  зелений свіжий горошок – 2 ст. ложки; олія  рослинна – 2 ст. ложки; томатна паста – 1 ст.  ложка; зелена цибуля; сіль та перець.

 Приготування: гриби очистіть, промийте і  наріжте великими кусками, ріпчасту цибулю –  півкільцями. Тушкуйте з додаванням олії упродовж  10 хвилин.

 Посоліть, влийте розведене 3 склянками гарячої  води томат-пюре і доведіть до кипіння.

Додайте нарізані кубиками картоплю і моркву, зелений горошок, прогрійте на невеликому вогні 20 хвилин. Перед подачею прикрасьте страву нарізаною зеленою цибулею.

Печена скумбрія

Інгредієнти: скумбрія – 3 шт. (великі); помідори – 3-4 шт.; цибуля – 2-3 шт.; кріп – 1 пучок;  за бажанням базилік;  олія - 6 ст. ложки; часник – 1 зубчик; сухий орегано – 1 ст. ложка;  сіль  і перець. Спосіб приготування: цибулю, помідори (без шкірки) нарізати кубиками. Подрібнити зелень і часник. У глибоке деко налити олію додати помідори, цибулю, зелень, орегано, усе перемішати. Запікати соус в духовці, розігрітій до 160 град. С  30-40 хв., поки він не загусне. Рибу почистити, випатрати. У соус, покласти часник, посолити і поперчити. Викласти рибу так, щоб соус знаходився зверху і знизу. Небагато збризнути олією і запікати 40 хв. (200 град.С). Подавати рибу гарячою в цьому ж соусі. P.S. Часнику не даю, олія в оригінальному рецепті  - оливкова, використовую соняшникову, замість свіжих  помідорів взимку  даю законсервовані  у власному соці. Голову рибі завжди відрізаю.

Лаваш з начинкою

 Інгредієнти: лаваш – 6 шт.( тонкого); копчений ковбасний сир – 1  кг;  яйця -3 шт.; часник – 4 зубчики; кріп – 1 пучок; помідори – 1-2  шт.

Готуємо так. Копчений ковбасний сир  та помідор нарізаємо  кубиками. Подрібнюємо кріп, часник, а також відварені яйця. Відтак  перемішуємо у глибокій мисці усі інгредієнти. Розкладаємо на столі  лаваш і ріжемо його на три частини. На кожну із них кладемо начинку

та загортаємо. Обсмажити на сковорідці з двох сторін до рум'яної  скоринки або запекти.

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>