Рецепт тижня. Домашні цукерки для улюбленої малечі

Грудень 20, 2015, 23:34 | (0) | Прості рецепти на щодень
images (4)

Ваші дітлахи люблять солоденьке? Тоді у цій статті ми розповімо про приготування смачних домашніх цукерок на власній кухні. Скажете, що зробити їх мегасмачними без барвників і смакових добавок неможливо?.. Заперечимо, адже у світі немає нічого неможливого, особливо якщо до хорошого рецепту додати особливий інгредієнт «натхнення».

Шоколадні цукерки з какао

Для цього потрібні: 50г  вершкового масла, 7-8ст.л. цукру, по 5ст.л. молока і какао-порошку, 1ч.л. борошна, волоський горіх, апельсинова цедра, ківі, курага, чорнослив або родзинки (за смаком).

Як приготувати. Спочатку готуємо начинку, подрібнивши усі  продукти. Для домашнього шоколаду перемішайте какао та  цукор,  висипте їх у  нагрійте  молоко (не доводити до кипіння),  варіть на повільному вогні  ще кілька хвилин до однорідності, потім додайте борошно і продовжте  варити  ще 3-5 хв . Зняти шоколад з вогню, налити в формочку, наповнюючи її наполовину, викласти начинку, долити ще шар шоколаду, відтак покласти у холод на 5-6год., потім дістати з формочки і загорнути кожну цукерку в фольгу.

 Цукерки «До чаю»

Потрібні: 300г арахісу, 100-150г чорного шоколаду, 4 штучки печива «До чаю», 4ст.л. меду, 2ч.л. вершкового масла.

Очистіть і обсмажте арахіс на сухій сковороді, потім разом з печивом подрібніть блендером. Мед з маслом викладіть у каструлю, доведіть до кипіння. Потім влийте до горіхів, перемішайте. Із пластичної маси зробіть кульки розміром у волоський горіх (мокрими руками, у іншому випадку буде прилипати).

Шоколад розтопіть на водяній бані, занурте туди наші кульки, беручи їх двома виделками. Для більш товстого шару  можна це зробити двічі, але спершу дати застигнути попередньому шоколаду. Цукерки  викласти на застелену фольгою тарілку і дати застигнути цілу ніч у холоді.

Поради: готуйте шоколадні цукерки в теплому приміщенні (не більше 20 град. С). Слідкуйте, щоб формочки, в які наливається шоколад, були ідеально сухими — навіть крапля вологи призведе до кристалізації.

Апельсинові шкірки в шоколаді

Потрібні: 3 апельсини, 180 г цукру, 200 г шоколаду.

Апельсини ретельно вимити, розрізати і вийняти м'якоть. Її можна просто з'їсти або зробити апельсиновий сік. Шкірки нарізати смужками товщиною в 0,5 см і варити у чистій воді 10 хв. (вода повинна на 2 см покривати їх). Потім відкинути на друшляк, ретельно промити в холодній воді, перетираючи руками. Відтак знову опустіть їх у киплячу воду. Цю процедуру повторіть 3 рази. Востаннє потрібно варити доки вони не стануть м'якими.

Згодом у сухій каструлі засипте їх повністю цукром, перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі і залиште на кілька годин або  краще  на ніч. Так у нас утвориться сироп. Каструлю з сиропом і шкірками поставите на маленький вогонь і варіть до їхньої  прозорості. Сироп повинен залишитися тільки на дні каструлі.

Шкірки вийняти з каструлі і розкласти, рівномірно розподіляючи по всій поверхні підноса (бажано, щоб вони не лежали  занадто щільно одна до одної), і залишити сушитися на одну добу при кімнатній температурі.

Шоколад розтопити на водяній бані. Для цього знадобляться 2 каструлі різного діаметру. В ту, що більша налийте воду (1/3 від всього обсягу),в іншу - покладіть шоколад. Дуже важливо використовувати чистий шоколад, не додаючи масла або вершків. Щоб маса швидше стала однорідною плитку можна поламати. Не забувайте постійно помішувати дерев'яною лопаткою. Шкурки почергово вмочіть у шоколаді і викладіть на пергамент, щоб застигли.

Поради: якщо апельсин має дуже товсті білі «нутрощі», їх краще акуратно зрізати ножем. Найзручніше діставати апельсинові шкірки з каструлі з допомогою пінцета. Коли шкірки в шоколаді трохи підсохнуть, можна поставити їх в холодильник, щоб вони швидше застигли.

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>