Рецепт тижня: Десерти із кавовим ароматом

Травень 16, 2016, 01:43 | (0) | Прості рецепти на щодень
kofejnij_krem (1)
Ананасова спокуса

Інгредієнти (на дві порції): 2 ст.л. розчинної кави; 1 скл. консервованих ананасів; 500г морозива; ¼ плитки чорного шоколаду, цукор до смаку.  

Десерт готується дуже просто: спершу слід розчинити каву у 200 г гарячої води і охолодити. Відтак наріжте невеличкими шматочками ананаси і натріть на тертці шоколад. Столовою ложкою викладіть в приготований посуд морозиво і залийте охолодженою кавою.  Зверху десерту  покладіть  ананаси і тертий шоколадом.

Примітка: Замість ананасів можна покласти у десерт яблука або інші фрукти. А, готуючи каву, до неї краще добавити цукру чи цукрової пудри (до смаку).

Біла фантазія

Інгредієнти: тридцять мілілітрів міцного «Еспресо»; чотири столові ложки кавового лікеру; одна велика ложка натертої апельсинової цедри; дві чашки вершків; одна чашка вершкового сиру; половина чашки цукрового піску; триста грамів білого шоколаду; тертий шоколад.

Приготування: змішайте в кухонному блендері кавовий лікер з вершковим сиром, свіжозвареним міцні "Еспресо" та цедрою. За допомогою водяної бані розтопіть білий шоколад і з’єднайте його з половиною чашки вершків. Ретельно розмішайте до отримання однорідної маси.

Решту вершків з’єднайте з цукром і збийте. Отриманий кавово-сирний мікс змішайте з розтопленим шоколадом і солодкими збитими вершками, все розмішайте.

Приготовану масу розподіліть у формочки і,накривши їх харчовою плівкою,  поставте в морозильник на ніч.

Подавайте кавовий десерт, прикрасивши натертим шоколадом або рідким шоколадним соусом. Також рекомендую прикрасити його фруктами або джемом.

Літній кавовий крем

Інгредієнти: 3 ч. ложки кави; 3 жовтки; 150 г цукору; 2 ч. ложки желатину; 300 г вершків (жирність 35%). 

У 100 мл кип'яченої холодної води слід розвести желатин і залишити його  на деякий час.

Цукор і жовтки добре змішайте. Поставте масу на водяну баню і нагрівайте доки цукор повністю не розчиниться.

У 250 мл води розведіть 3 чайні ложки розчинної кави. Каву і желатин додайте до маси на водяній бані. Продовжуйте нагрівати її до повного розчинення желатину. Відтак отриману суміш  остудіть. Вершки добре збийте за допомогою блендера, а потім з'єднайте з охолодженою кавовою масою.Крем розлийте у склянки і покладіть у холодильник на 4 години.

Одержаний десерт можна прикрасити зернами кави і листочком м'яти. Особливо смакує він у літню спеку.

Вікторія, м.Рогатин.

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>