Рецепт літа: Варення із присмаком гір

Липень 3, 2016, 21:34 | (0) | Прості рецепти на щодень
c2759cdcf64b7a0b609c92e067e2287e_varenie_iz_cherniki_retsept_2

В літній сезон обов’язково потрібно приготувати варення з чорниці – рецепти прості й доступні кожній любительці кулінарії. Ці божественні солодощі будуть ідеальним доповненням до сніданку і порадують тебе в моменти, коли захочеться поласувати чимось смачненьким.

Отож, пропонуємо  два рецепти варення  – сире і варене (зауваж, що в сирому зберігається більша кількість вітамінів).

Варення з чорниці сире 
Тобі знадобиться:
  • 1 кг чорниці
  • 1,5 кг цукру
Приготування:
  1. Чорницю підготуй до використання.
  2. У ємності змішай блендером чорницю та цукор, можеш також використати м’ясорубку.
  3. Розклади варення в стерилізовані банки і зберігай у холодильнику.
Варення з чорниці варене 
Тобі знадобиться:
  • 1 кг чорниці
  • 1 – 1,5 кг цукру
  • 250 мл води
Приготування:
  1. У великій ємності воду доведи до кипіння.
  2. Висип у воду цукор (кількість залежить від того, наскільки солодке ти любиш варення), розчини його у воді повністю.
  3. Чорницю підготуй до приготування і, коли цукор розчиниться, кинь у сироп. Вимкни вогонь і залиш ягоди на 4 години.
  4. Потім увімкни вогонь, доведи до кипіння і вари близько 3 хвилин. Потім вимкни вогонь, дай охолонути і повтори процедуру варіння ще кілька разів.
  5. Як тільки варення буде готове, розлий його по стерилізованих баночках, закрути, постав догори дном і дай охолонути. Зберігай варення з чорниці в прохолодному місці.
Джерело: lady.tochka

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>