Померла Ірина Печернікова – зірка радянської драми "Доживемо до понеділка"

Вересень 2, 2020, 11:25 | (0) | Україна
8847ec65c1b04681-563x353

Радянська акторка Ірина Печернікова, що зіграла головну роль в фільмі "Доживемо до понеділка", померла у віці 74 років. Поки що причина смерті невідома.

Про смерть Ірини Печернікової повідомила вчора, 1 вересня, її подруга Ніна Давидова, – передає TACC. Сьогодні, 2 вересня, у акторки день народження. Їй мало виповнитися 75 років. Ірину Печернікову називали російською Одрі Хепберн.

Вона сьогодні ввечері померла, поки що причина смерті невідома, сидимо, чекаємо поліцію, – повідомила Ніна Давидова.

Біографія Ірини Печернікової

Радянська акторка народилась 1945 року в місті Грозному. У дитинстві переїхала з батьками в Москву. У 21 рік закінчила Школу-студію МХАТ, де вже на другому курсі її запросили на спектакль "Зима тривоги нашої". Після закінчення навчання працювала в Московському театрі ім. Ленінського комсомолу, в Академічному театрі ім. Маяковського, а також близько 12 років у Малому театрі.

Кінокар'єра Ірини Печернікової

Дебютувала в кіно в опері 1967 року "Кам'яний гість". Найбільше полюбилась глядачам за головну роль вчительки англійської мови в драмі "Доживемо до понеділка". З інших її картин також "Міста і роки", "Відкриття", "Два капітани", "Птахи наших надій". З 1990-х років в Ірини почалась творча криза, однак з 2010-го її все ще запрошували на кіно та телебачення.
Пропустить через 2

Особисте життя

Ірина була тричі одружена. Першим її чоловіком був Збігнев Бізонь. Другим чоловіком популярний актор Борис Галкін. Обидва шлюби тривали недовго. У 1977 році одружилась з Олександром Соловйовим, з яким вона прожила разом три роки. Дітей в Ірини не було.

Фільмографія Ірини Печернікової

  • "Кам'яний гість" (1967)
  • "Перше кохання" (1968)
  • "Доживемо до понеділка" (1968)
  • "Щит і меч" (1968)
  • "Любов до трьох апельсинів" (1970)
  • "Міста й роки" (1973)
  • "Відкриття" (1973)

Джерело: lifestyle.24tv.ua

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>