Новий рік на порозі: Що приготувати до святкового столу?

Грудень 31, 2016, 12:16 | (0) | новини Прості рецепти на щодень

Поряд з фен-шуєм і китайським одягом, у наше життя прийшла також традиція присвячувати рік певній тварині. 2017 -ий– це час Вогняного Півня і зустріти його потрібно відповідно. Насамперед, варто правильно оформити святковий стіл.

Оскільки  півень  пташка господарська і домашня, рекомендується зустрічати Новий Рік у сімейному затишному колі близьких людей. Гучні застілля з биттям келихів Вогненний Півень не вітає. Крім того, варто і правильно прикрасити новорічну ялинку , щоб привернути успіх і удачу . А як правильно оформити стіл у рік Червоного Півня порадить "Рогатинська земля"  та Ukr.Media.

Натуральні продукти

Півень нехай і ощадливий птах, але вже точно не жадібний. Тому варто подати на стіл низку ситних смачних страв, щоб всі гості могли вдосталь поїсти. Однак не варто перевантажувати банкет вишукуваннями. Крім того, рекомендується оформити страви красиво і презентабельно, адже Вогненний Півень любить все привабливе на вигляд, так як сам є дуже помітним птахом.

Важливий елемент столу

Один з обов'язкових і головних акцентів святкового новорічного столу – це ваза з пророщеним зерном. І не забудьте, подати свіжі овочі і прикрасити страви зеленню. Буде доречним і подача на стіл різних заготовок: огірки, перець, помідори, кабачки, гриби і інші соління.

Основна страва

На гаряче не варто подавати курку. Замість неї запропонуйте гостям морепродукти та рибні страви. Риба по-царськи, запечена форель або лосося, паста з дарів моря і рис з креветками чудово підійдуть. Але, якщо ви не можете без  м'яса, то приготуйте нежирну дієтичну індичку або яловичину.

Під час приготування основного блюда не забувайте використовувати такі приправи, як: кріп, чорний перець, лавровий лист, базилік, аніс і петрушку. Головне, щоб страви не вийшли занадто жирні і гострі, адже Півень цього не любить.

Гарнір і закуски

Ідеальний гарнір для новорічного столу 2017 – це макарони, гречка, рис або овочі-гриль.

Закуски повинні бути максимально легкими: салат з пекінської капусти, овочевий салат на оливковій олії та інші нехитрі варіанти. Головне, щоб салати не містили курку.

Підійдуть і традиційні салати - оселедець під шубою і мімоза. А якщо хочете здивувати гостей, то запропонуйте їм фруктовий салат, салат з грибами або морепродуктами.

Природно без олів'є не обійтися. Червоний Півень буде тільки радий тазику  улюбленого салату! Тільки пам'ятайте, що ця птиця лнадає перевагу  натуральному, тому варто приготувати заправку самостійно. Збийте в блендері пару яєць, три столових ложки соку лимона і одну столову ложку оливкової олії і отримаєте домашній майонез. Не забудьте додати у процесі збивання гірчицю, сіль і перець за смаком. Якщо не хочете використовувати в новорічних стравах майонез, то можна замінити його аджикою, томатним соусом або соусом бешамель.

Відмінні варіанти закусок: тарталетки, бутерброди з зерновим хлібом і рулетики з лаваша.

Випічка

Не забудьте подати гостям випічку. Червоний Півень буде тільки радий  пирогам, тортикам, печиву і ранковим круасанам. Також можна пригостити близьких людей солоної випічкою: татарськими трикутниками з картоплею та м'ясом, пиріжками з капустою або м'ясним пирогом.

Десерт

Традиційні торти "Наполеон", "Прага", "Медівник" і "Пташине молоко" ідеально підійдуть для столу у рік Вогняного Півня. Можна порадувати гостей листковим, імбирним або пісочним печивом. Незвичайний варіант десерту – домашній мармелад з лимона.

Алкоголь

На столі в новорічну ніч повинні стоять різноманітні алкогольні напої, щоб кожен з гостей відчув себе особливим і міг регулювати своє новорічне меню сам. Підійде вино, вермут, ром, коньяк, віскі і горілка.

Традиційний келих шампанського під бій курантів Вогненний Півень тільки вітає!

На завершення хочеться нагадати, що Червоний Півень – птах ощадливий, але любить розважатися.

Багатий стіл - це чудово, але не забувайте, що свято не стане позитивним без хорошого настрою. З Новим роком!

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>