КІЛЬКА СТРАВ ДО СВЯТКОВОГО СТОЛУ

Квітень 17, 2017, 11:02 | (0) | інше новини

Салат «Пасхальне яйце»

Інгредієнти: 1 буряк, 2  моркви, 2 картоплі, 150-200 г копченої курки, 100 г твердого сиру, 2-3 яйця, 1 солодкий перець, майонез, сіль, перець, зелень за смаком.

Відварені  яйця, овочі, а також твердий сир натерти на середній тертці. Солодкий перець і копчену курку нарізати маленькими кубиками. Відтак викласти салат шарами (центральний має бути з буряка), чергуючи з майонезом. Страву краще подавати у подовгастій тарілці, яка нагадуватиме форму яйця.

Салат з сухариками

Інгредієнти:100 г відвареного курячого філе та стільки ж копченого, 1 помідор, 1 болгарський перець, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 1 невелика пекінська капуста, сухарики з чорного хліба, сіль, майонез.

Відварене та копчене філе порізати соломкою, болгарський перець, помідор, твердий сир та яйця - кубиками. Пекінську капусти нашаткувати невеликими смужками. Змішати всі інгредієнти посолити за смаком та заправити майонезом.Перед подачею салату до святкового столу додати сухарики.

Салат з курячих сердець

Інгредієнти: 500 г курячих сердець, 500 г свіжих грибів, 2 великі цибулини, 200 г корейської моркви,  майонез, сіль, перець.

Свіжі гриби порізати на шматочки і обсмажити на сковорідці. Курячі серця помити, прибрати надлишковий жир і порізати на шматочки, а  цибулю – кубиками, обсмажити все на сковорідці, додавши сіль і перець. У посуду викласти обсмажені гриби, серце з цибулею, корейську моркву, все ретельно перемішати та заправити майонезом.

Салат з горіхами

Інгредієнти: 3 варені картоплі, 200 г курячого філе, 3 яйця, 200 г консервованих опеньок, 100 г твердого сиру, 100 г горіхів, майонез.

Потрібно відварити куряче філе, картоплю, яйця. Салат викласти шарами: спершу порізані соломкою куряче філе, кубиками - варену картоплю, яйця і невеликими шматочками опеньки, тертий сир, дрібно посічені волоські горіхи. Кожен шар змастити майонезом. Салат поставити у холодильник на 30 хв., відтак можна подати на стіл.

Салат з  млинцями

Інгредієнти: 2 яйця, 2 ст.л. молока, 250-300 г шинки, 300 г капусти, майонез.

Яйця змішати з молоком та посмажити 2-4 млинці. Капусту нашаткувати мілко, посолити і добре пом’яти, щоб вона почала пускати сік. Порізати соломкою шинку. Всі інгредієнти змішати, посолити і заправити майонезом. Також можна додати в салат подрібнену свіжу зелень.

Святкові рулетки

Інгредієнти: 3 тонкі лаваші, зелень кропу і петрушки, 100 г твердого сиру, 100 г крабових паличок, майонез.

Лаваш змастити майонезом і посипати подрібленою зеленню, змотати у рулет. Другий - також змастити майонезом, посипати дрібно порізаними крабовими паличками. Положити на край перший лаваш  із зеленню і зробити рулет. У третій додаємо начинку з майонезу і  тертого сиру, відтак кладемо попередній рулетик й змотуємо.  Замотати страву у харчову плівку і покласти в холодильник на 2 год. Поділити на шматки і прикрасити зеленню.

Великодні кошики з шинки

Інгредієнти: 12 тонких скибочок італійської шинки прошутто,12 яєць,1 стакан тертого сиру,1/8 склянки дрібно порізаної петрушки, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець.

Розігріти духовку до 190 град. C. Форму для випічки кексів змастити олією і викласти в кожне із 12 заглиблень скибочку італійської шинки так, щоб зверху її залишалося приблизно по 2,5 см. До кожного кошика додаємо  повну столову ложку тертого сиру, зверху розбиваємо  по одному яйцю. Посолити, поперчити та посипати петрушкою. Запікати в духовці 13-15 хв. до готовності яєць. Кошики з шинкою подавати гарячими.

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>