Дієтологи розповіли, які продукти не можна їсти натщесерце

Квітень 14, 2019, 15:19 | (0) | Здоров'я і краса
C1B13780-CA73-49D2-A698-0375F5C3B7E0_w650_r0_s

Продукти, які ми їмо на сніданок, повинні бути не тільки смачними і корисними, але і правильно засвоюватися нашим організмом. Не всі знають, що випічка може викликати апатію, цитрусові — гастрит, а кава з молоком — камені в нирках. Вживати ці продукти ніхто не забороняє, просто потрібно їсти їх в правильний час.

Дріжджі. Вони сприяють виробленню шлункових газів, роздувається шлунок, що, самі розумієте, не дуже приємно. Тому будь-яка дріжджова випічка натщесерце— це шкідливо.

Йогурт. У чому його сенс? Корисні бактерії, які містяться в йогурті, допомагають переварюванню їжі. А якщо всі ці потрібні мікроорганізми потраплять в організм до їжі, то їх просто поглине агресивний шлунковий сік, і ніякого толку не буде. Тобто, йогурт натщесерце не те щоб шкідливий — він просто не принесе ніякої користі. Його треба їсти після їжі.

Кава. Коли кофеїн потрапляє на слизову оболонку шлунку, він її роз’їдає. Якщо перед вживанням кави не підживити організм якоюсь їжею, через якийсь час можна заробити гастрит. Крім того, кофеїн дратує і жовчний міхур. Той скорочується, викидає порцію жовчі, яка потрібна для того, щоб допомагати їжі перетравлюватися. Якщо перетравлювати їй нічого, вона починає сумно блукати по організму без діла.

Цитрусові. У них багато кислоти, яка з ентузіазмом кидається на слизову шлунка, потихеньку роз’їдаючи її. Якщо у вас немає ніяких проблем зі шлунком, ви не відчуваєте печії після поїдання кислого, то цією порадою можете знехтувати. А от якщо є гастрит з підвищеною кислотністю шлунка, виразка та інші проблеми з ШКТ, то від цитрусових і фрешів на сніданок краще утриматися.

Цукор. Сюди відносять усі солодощі та солодкі фрукти, такі як банан. Цукор миттєво засвоюється організмом і дратує підшлункову залозу. У відповідь на це, вона починає виробляти інсулін. Рівень цукру в крові миттєво падає, через що ми відчуваємо апатію й втому замість того, щоб бути бадьорими і повними сил.

Груші. Наші пращури говорили: «Груша для організму вранці отрута, а ввечері — роза». Справа в тому, що в грушах багато грубої клітковини, яка травмує ніжні слизові оболонки органів травлення. Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою: у них клітковини особливо багато.

Хурма. У ній повно грубих волокон, які уповільнюють моторику шлунка і кишечника — той випадок, коли кажуть, що “шлунок стоїть”. Особливо багато таких волокон у сильно в’язкій хурмі.

Часник. Він, а також інші пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, подразнюючи слизові і жовчний міхур.

Холодні напої. Вони звужують судини шлунка, через що починаються проблеми з кровообігом, і весь процес травлення порушується в один момент. Тому пити холодні напої не бажано ні натщесерце, ні відразу після їжі — краще через пару годин після.

Джерело: today.ua

Коментарі

Немає коментарів

Залишити коментар

Доступні теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>